Munceste inteligent,nu mai mult!

Majoritatea oamenilor aleg sa intre pe usi, care ii conduc exact in punctul din care au pornit. Mi-a placut foarte mult urmatoarea povestire,as vrea sa o citesti si tu. Este foarte interesanta si o sa inveti chiar acum ceva esential :

Un director de varsta mijlocie, care cu greu putea sa-si plateasca facturile, se hotari, pentru a iesi din aceasta situatie, sa ceara sfatul unui expert financiar, care isi avea biroul intr-o cladire impunatoare de pe Park Avenue. 
Directorul stabileste o intalnire cu consilierul financiar. Intra in camera de primire, mobilata elegant, dar in locul secretarei, gaseste doua usi: pe una scria „angajat”, iar pe cealalta „pe cont propriu” .
Alege usa pe care scria „angajat „, dar este intampinat de alte doua usi; una pe care scria „Castigi mai putin de 40000 de dolari pe an”, pe cealalta : ” Castigi mai mult de 40000 de dolari pe an „.
El castiga mai putin de 40000 de dolari pe an, prin urmare, intra pe usa corespunzatoare, dar, spre surprinderea sa, se trezeste in fata altor doua usi.
Pe cea din stanga era scris „Economisesti mai mult de 2000 de dolari pe an” , iar pe cea din dreapta era scris „Economisesti mai putin de 2000 de dolari pe an „.
Directorul nostru avea in jur de 1000 de dolari in contul de economii, prin urmare intra pe usa din dreapta si se trezeste inapoi in strada, pe Park Avenue !

Desi dureros, este evident faptul ca directorul din povestirea precedenta nu va iesi niciodata de pe fagasul sau, pana cand nu va incepe sa aleaga alte usi.
Morala povestirii este aceea ca majoritatea oamenilor sunt asemenea directorului; ei aleg sa intre pe usi, care ii conduc exact in punctul din care au pornit.
Daca oamenii isi doresc rezultate diferite, singura lor solutie este sa aleaga sa deschida alte usi, nu-i asa?
DACA VEI CONTINUA SA FACI CEEA CE AI FACUT DINTOTDEAUNA, VEI OBTINE EXACT CE AI OBTINUT SI PANA ACUM !

Tu ce poti spune despre tine? Alegi sa deschizi usi care te vor conduce catre categoria celor 98%? Sau deschizi usi care te vor conduce catre independenta financiara sau chiar catre avere, asemenea celorlalti 2%?

Vei castiga bani numai daca vei incepe sa alegi alte usi. Nu exista varianta alternativa!

Esenta cresterii productivitatii: sa muncesti inteligent, nu mai mult, descoperind mijloacele de a face mai multi bani intr-un timp mult mai scurt.
J. Paul Getty, cunoscutul miliardar al afacerilor cu petrol, spunea : „Prefer sa castig 1% din efortul a 100 de oameni decat 100% din efortul meu”.
Sa castigi bani fara sa aplici VALORIFICAREA inseamna sa muncesti mult. Sa castigi bani aplicand VALORIFICAREA inseamna sa muncesti inteligent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s