Cum să-ți păstrezi echipa unită și productivă.

Din păcate, cei mai mulți oameni sunt atât de absorbiți de ceea ce au de făcut și încearcă să facă tot ce și-au pus în minte, încât nu-și permit să fie interesați de cei din jur. Când îți faci timp să-i asculți cu adevărat pe ceilalți și să afli povestea lor, să afli ce gândesc și ce încearcă să realizeze, vei găsi mai multe oportunități decât îti imaginezi de a-i atrage de aceeași parte a baricadei și de a lucra cu ei.

Există 4 pași simpli pe care, dacă îi urmezi, vei avea rezultate incredibile:

1. Primul pas ca să aduci oamenii de partea ta este să fii deschis la dialoguri dificile.

„Nu fugi, nu ignora și nu pretinde că aceia care te critică nu sunt acolo.“

Simpla observație mi-au arătat că, în mod subconștient, ne înconjurăm, atât în afaceri, cât și în viața personală, de oameni care nu ne spun nu. Asta se vede în ce canale media alegem, în oamenii cu care socializăm, cei pe care îi invităm la masa strategiilor, pe care îi ignorăm sau pe care îi remarcăm. Căutăm dovezi că avem dreptate și tot ce sugerează altceva ne intră pe o ureche și ne iese pe alta. Văd asta tot timpul la ceilalți care sunt ultimii care află cât de rea e situația, pentru că cercul lor intim îi proteja de starea de fapt a lucrurilor.

2. Al doilea pas ca să aduci oamenii de aceeași parte a baricadei este să renunți la nevoia de a câștiga mereu o dispută.

„Ascultă-ți criticii și nu te confrunta cu ei într-un mod argumentativ”.

La școală am fost învățați cum să dezbatem un subiect. Am fost învățați să luăm cuvântul și să ne folosim cunoștințele, abilitățile și inteligența pentru a câștiga adepți și a destabiliza partea adversă. Îmi amintesc cum mi se cerea să iau poziție pe un subiect oarecare, să mă ridic și să câștig polemica. Am devenit bun la a câștiga, dar, uitându-mă în urmă, văd că nu reușeam să aduc oponenții de partea mea. Doar îi doboram cu argumente puternice. Pun pariu că ați văzut același lucru și în conversațiile din întâlnirile de business.

3. Al treilea pas ca să-i aduci pe toți de aceeași parte a baricadei cere să faci efortul de a asculta.

„Ascultă-i și pe ceilalți. Nu se înșală întotdeauna.“

Ne place să vorbim; ni se pare foarte greu să ascultăm. Dar de fapt, ceilalți pe care trebuie să-i asculți nu vorbesc întotdeauna aiurea sau de pe poziție opusă. Pentru cei mai mulți dintre noi, să ascultăm opinii diferite de ale noastre, mai ales când acele opinii se bazează pe informații greșite, e chinuitor.  Să-i aduci pe toți de aceeași parte a baricadei cere să faci efortul de a asculta.

4. Ultimul pas ca să aduci oamenii de aceeași parte a baricadei înseamnă să le câștigi încrederea prin ceea ce faci, nu prin a fi șarmant.

„Am făcut schimbări și am implementat sugestiile lor.“

Încearcă mereu să vorbești oamenilor tăi despre  schimbările pe care vrei să le faci. Nu fi încăpățânat și nu acționa ca și cum nu îți pasă de ce ceea ce gândesc ei. Dovedește-le că au o voce și că faci tot posibilul să o asculți.

Stim că dacă ascultăm cu adevărat, trebuie să reacționăm. Dacă ei au sugestii bune, trebuie să le implementezi. Pentru a păstra oamenii de aceeași parte a baricadei, trebuie să-ți asumi lucrurile până la capăt.

…fii inspirat!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s